Hermokivut

Iskias, rannekanava- tai tarsaalitunneoireyhtymä, TOS..

Kädet tai jalat puutuvat ja tikkuilevat..

Hermokivut ovat ikäviä vaivoja, jotka etenkin pitkittyessään ovat usein hankalia hoidettavia. On tärkeää ymmärtää, että jokainen hermo elimistössä vaatii kolmea asiaa: happea, liikettä ja tilaa. Jos jokin näistä vaatimuksista ei täyty, ovat hermot ongelmissa ja muuttuvat kiukkuiseksi joka tulee esiin kipuiluna.

Hermokipuja hoidetaan usein aivan väärin. Hermoja venytellään tai puristellaan. Tämä on sama kuin tökkisi vihaista koiraa, se ärtyy vielä lisää, muuttuen entistä vihaisemmaksi.

Hermokipujen tutkimisessa on tärkeää keskittyä kokonaisuuteen. Vaikka kipu olisi vain ranteessa, tulee koko keho toiminta tarkastaa, sillä ihmiskehossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Yks iso tekijä jota hermokivuissa ei oteta huomioon on hengitys. Laadukas hengitys on kuin lääkettä hermoille. Sillä kuten aiemmin sanoin, hermot tarvitsevat happea ja happea saamme hengittämällä. Mikäli hengitämme liikaa, saamme paljon happea, mutta hiilidioksidipitoisuutemme laskee, eikä happea pystytä käyttämään hyväksi.

Esimerkiksi TOS-oireet ovat lähtökohtaisesti aina hengitysoireita. Jos rintakehämme (rintaranka ja kylkiluut) eivät liiku tasaisesti hengityksen mukana, joutuvat hermot puristukseen ja niiden hapensaanti kärsii. Tämän vuoksi esimerkiksi TOS-oireissa kaikki alkaa aina hengityksen tarkastamisesta.

Hermo-oireissakin vaaditaan kekseliäitä ratkaisuja jotta kivut saadaan hallintaan.

Haluaisitko tällaisia tuloksia hermokipuihin?

“Pakko laittaa viestiä ja kiittää Sinua! Tulin kesällä vain sen jalan hermo-oireen vuoksi ja tietenkin toiveena oli joku pikaparannus, mutta sainkin paljon kokonaisvaltaisemman avun. Huomaan melkein joka päivä asioita, jotka ennen kipeyttivät selän, mutta nyt pystyn niitä tekemään ilman kipua ja jäykkyyttä. Huomaan, että luotan kehooni ja sen toimivuuteen paljon enemmän. Jo ensimmäisellä kerralla sanomasi muutamat jutut kumosivat kaiken minulle vuosia syötetyn asian ja pistivät ajattelemaan uudella tavalla. Kiitos ihan mielettömästi!”

“Hei Jari nyt tulee mahtavia uutisia. Leikkaustuomion saanut ja 1,5 vuotta hermokipuillut käteni on ollut jo kaksi viikkoa kivuton! Uskomatonta, että asiat jotka ennen aiheuttivat tuskaa, eivät käy enää kipeää. Voin jopa taas käyttää hiirtä oikealla kädellä ja käydä taas kuntosalilla. Iso kiitos tästä kuuluu sinun ammattitaidolle

Varaa aika Jarille