Plantaarifaskiitti, luupiikki, akillesjänteen tulehdus, nivelsidevammat, vaivasenluu..

Jalkaterän kiusana voivat olla monenlaiset vaivat jotka haittaavat arkea ja harrastamista.

Usein näiden kaikkien vaivojen taustalta löytyy samankaltaisia aiheuttajia.

Jalkateräkivuissa on tärkeää keskittyä kokonaisuuteen. Aina syy ei löydy jalkaterästä itsestään vaan syy voi löytyä aivan muualta. Näkökulmani jalkateräkipujen hoitoon on perinteisestä poikkeava. En anna juuri painoarvoa perinteisille metodeille kuten hieronta, teippaus tai kuminauhajumppa. Nykykäsityksen mukaan leikkaukset eivät ole edes vaihtoehto jalkateräkivuille ellei kyseessä ole erittäin vaikea rakenteellinen ongelma eikä erilaisista pistoksistakaan ole taikakeinoksi.

Nykyaikainen fysioterapia on paras hoito jalkateräkivuille, sillä mikään muu hoito ei pureudu niin tarkasti juurisyihin.

Kaikki alkaa tarkasta tutkimisesta, jolla selvitetään syy, miksi jalkateräsi kipuilee.

Esimerkiksi lantion jäykkyys voi aiheuttaa jalkaterän häiriöitä aiheuttaen kipua. Ongelma voi liittyä kokonaiskuormitukseen tai teknisiin asioihin esimerkiksi juoksemisessa tai kävelyssä.

Tarkan tutkimuksen jälkeen kerron sinulle ymmärrettävästi oman näkemykseni tilanteestasi ja keinot millä ongelma saadaan hoidettua. Tähän tarvitsemme usein täsmäharjoitteita, kokonaiskuormituksen säätelyä sekä toisinaan täsmäkäsittelyitä, joilla saamme oireet pois jalkaterästäsi.

Jalkateräoireet vaativat usein kekseliäitä ratkaisuja jotta ne saadaan eliminoitua.

Varaa aika Jarille