Tennis- tai golfkyynärpää, hauiksen kiinntyskohdan tulehdus..

Kipua kyynärpäässä vaikket pelaisikaan tennistä tai golfia? Ovatko työpäivät tuskaa kun kyynärpäätä särkee? Eikö salitreeni maistu kivun vuoksi?

Kyynärpääkivut hidastavat elämää monella tavalla eikä kyynärpään tärkeyttä muista vasta kun se kipeytyy.

Näkökulmani kyynärpääkipujen hoitoon on perinteisestä poikkeava. En anna juuri painoarvoa perinteisille metodeille kuten hieronta, teippaus tai kuminauhajumppa.

Kaikki alkaa tarkasta tutkimisesta, jolla selvitetään syy, miksi kyynärpää kipuilee. Syyn etsiminen ei tarkoita missään nimessä perinteistä lääketieteellistä diagnosointia, jota Suomessa vain lääkärit saavat tehdä.

Minun tutkimuksieni avulla saamme tiedon miksi kyynärpääsi kipuilee, eikä syy löydy läheskään aina kyynärpäästä. Se voi johtua olkapäästä, ranteesta tai jopa rintarangasta, kylkiluista ja lapaluusta. Monesti se johtuu kehon yli- ali- tai väärinkäytöstä joka aiheuttaa turhan kovaa kuormitusta olkapäälle aikaansaaden oireita. Usein kyynärpääkivun taustalla on monia tekijöitä jotka yhdessä aiheuttavat oireen.

Nykykäsityksen mukaan leikkaukset eivät auta kyynärpääkipuihin ja kortisonipistoksista on vain haittaa sillä haurastuttavat jänteitä. Nykyaikainen fysioterapia on paras hoito kyynärpääkipuihin.

Tarkan tutkimuksen jälkeen kerron sinulle ymmärrettävästi oman näkemykseni tilanteestasi ja keinot millä ongelma saadaan hoidettua. Tähän tarvitsemme usein täsmäharjoitteita, kokonaiskuormituksen säätelyä sekä toisinaan täsmäkäsittelyitä, joilla saamme kyynärpään toimimaan täysin!

Varaa aika Jarille