Nivelrikko, kuluma, ahdas lonkka, tanssijan lonkka.. Diagnooseja on monenlaisia, mutta tulos on kaikissa sama, lonkka kipuilee.

Lonkkakipu on inhottava vaiva ja joskus jopa käveleminen saati porrasnousu sattuvat. Puhumattakaan salitreenistä tai juoksemisesta.

Lonkkakivuissa on tärkeää keskittyä kokonaisuuteen. Liian usein lonkkakipuja tutkitaan suurennuslasilla kun itse syypää on aivan muualla. Näkökulmani lonkkakipujen hoitoon on perinteisestä poikkeava. En anna juuri painoarvoa perinteisille metodeille kuten hieronta, traktio, teippaus tai kuminauhajumppa. Nykykäsityksen mukaan leikkaukset eivät auta lonkkakipuihin ja kortisonipistoksistakaan ei ole taikakeinoksi. Nykyaikainen fysioterapia on paras hoito lonkkakivuille, sillä mikään muu hoito ei pureudu niin tarkasti juurisyihin

Kaikki alkaa tarkasta tutkimisesta, jolla selvitetään syy, miksi lonkkasi kipuilee. Syyn etsiminen ei tarkoita missään nimessä perinteistä lääketieteellistä diagnosointia, jota Suomessa vain lääkärit saavat tehdä.

Minun tutkimuksieni avulla saamme tiedon miksi lonkkasi kipuilee, eikä syy löydy läheskään aina lonkista itsessään. Monesti lonkkakipu johtuu kehon yli- ali- tai väärinkäytöstä joka aiheuttaa turhan kovaa kuormitusta lonkalle aikaansaaden oireita. Usein lonkkakivun taustalla on monia tekijöitä jotka yhdessä aiheuttavat oireen.

Tarkan tutkimuksen jälkeen kerron sinulle ymmärrettävästi oman näkemykseni tilanteestasi ja keinot millä ongelma saadaan hoidettua. Tähän tarvitsemme usein täsmäharjoitteita, kokonaiskuormituksen säätelyä sekä toisinaan täsmäkäsittelyitä, joilla saamme lonkkasi toimimaan täysin!

Varaa aika Jarille