Jännitysniska, välilevynpullistuma, kuluma..

Oli diagnoosi mikä tahansa on lopputulos silti sama, niskaa jäytää ja pään kääntäminen on tuskaa.

Niskakivuissa on tärkeää keskittyä kokonaisuuteen. Liian usein niskakivussa keskitytään vain paikallisesti niskaan ku. syypää voi olla aivan muualla. Näkökulmani niskakipujen hoitoon on perinteisestä poikkeava. En anna juuri painoarvoa perinteisille metodeille kuten hieronta, traktio, teippaus tai kuminauhajumppa. Nykykäsityksen mukaan leikkaukset eivät ole edes vaihtoehto niskakivuille ellei kyseessä ole erittäin vaikea hermo-oire eikä erilaisista pistoksistakaan ole taikakeinoksi.

Nykyaikainen fysioterapia on paras hoito niskakivuille, sillä mikään muu hoito ei pureudu niin tarkasti juurisyihin

Kaikki alkaa tarkasta tutkimisesta, jolla selvitetään syy, miksi niska kipuilee.

Minun tutkimuksieni avulla saamme tiedon miksi niskasi kipuilee, eikä syy löydy läheskään aina niskasta itsessään. Esimerkiksi rintakehän jäykkyys voi aiheuttaa niskan lukittautumisen tai oletko ikinä ajatellut kuinka silmillä on suora yhteys niskan syviin lihaksiin. Heikentynyt silmien ja sisäkorvan toiminta voi aiheuttaa niskakipuja eikä ratkaisuksi riitä silmälasit vaan kyseessä on toiminnallinen ongelma. Toinen yleinen syypää niskakivuille on epätaloudellinen hengitystapa. Se jumittaa niskan apuhengityslihakset aiheuttaen niskan jäykistymisen ja kipuilun.

Tarkan tutkimuksen jälkeen kerron sinulle ymmärrettävästi oman näkemykseni tilanteestasi ja keinot millä ongelma saadaan hoidettua. Tähän tarvitsemme usein täsmäharjoitteita, kokonaiskuormituksen säätelyä sekä toisinaan täsmäkäsittelyitä, joilla saamme niskat rennoiksi ja pään kääntymään.

Varaa aika Jarille