Kiertäjäkalvosimen tulehdus, hauiksen pitkäpään tai labrumruston repeämä, kalkkikertymä, bursiitti…

Diagnooseja piisaa jokaiselle sormelle.

Mutta harvoin diagnoosi vastaa kysymykseen: “mitä sitten?” Mitä pitää tehdä jos olkapäässä on kiertäjäkalvosimen kuluma tai kalkkia kertynyt?

Tärkein tehtäväni on auttaa antamaan keinoja millä saat oman kipusi tai vaivasi haltuun, diagnoosista riippumatta.

Näkökulmani olkapääkipujen hoitoon on perinteisestä poikkeava. En anna juuri painoarvoa perinteisille metodeille kuten hieronta, teippaus tai kuminauhajumppa.

Kaikki alkaa tarkasta tutkimisesta, jolla selvitetään syy, miksi olkapääsi kipuilee. Syyn etsiminen ei tarkoita missään nimessä perinteistä lääketieteellistä diagnosointia, jota Suomessa vain lääkärit saavat tehdä.

Minun tutkimuksieni avulla saamme tiedon miksi olkapääsi kipuilee, eikä syy löydy läheskään aina olkapäistä. Se voi johtua rintarangasta, kylkiluista tai tai jopa jlapaluusta. Monesti se johtuu kehon yli- ali- tai väärinkäytöstä joka aiheuttaa turhan kovaa kuormitusta olkapäälle aikaansaaden oireita.

Tarkan tutkimuksen jälkeen kerron sinulle ymmärrettävästi oman näkemykseni tilanteestasi ja keinot millä ongelma saadaan hoidettua. Tähän tarvitsemme usein täsmäharjoitteita, kokonaiskuormituksen säätelyä sekä toisinaan täsmäkäsittelyitä, joilla saamme olkapään toimimaan täysin!

Nykykäsityksen mukaan oikeaoppinen fysioterapia on lähes aina tehokkaampi vaihtoehto olkapääkipuihin kuin leikkaus tai kortisonipistokset, jotka vain heikentävät olkapäätä.

Varaa aika Jarille