Hyppääjän tai juoksijan polvi, kierukka, kuluma, kondromalasia, tulehdus… Diagnooseja riittää polvenkin alueella, mutta mikään näistä diagnooseista ei vastaa kysymykseen: ”mitä pitää tehdä?”.

Polvikipu on inhottava vaiva ja joskus jopa käveleminen saati porrasnousu sattuvat. Puhumattakaan salitreenistä tai juoksemisesta.

Polvikivuissa on tärkeää keskittyä kokonaisuuteen. Liian usein polvikipuja tutkitaan suurennuslasilla kun itse syypää on aivan muualla. Näkökulmani polvikipujen hoitoon on perinteisestä poikkeava. En anna juuri painoarvoa perinteisille metodeille kuten hieronta, teippaus tai kuminauhajumppa. Nykykäsityksen mukaan leikkaukset eivät auta polvikipuihin ja kortisonipistoksista on vain haittaa sillä haurastuttavat jänteitä. Nykyaikainen fysioterapia on paras hoito polvikivuille.

Kaikki alkaa tarkasta tutkimisesta, jolla selvitetään syy, miksi polvesi kipuilee. Syyn etsiminen ei tarkoita missään nimessä perinteistä lääketieteellistä diagnosointia, jota Suomessa vain lääkärit saavat tehdä.

Minun tutkimuksieni avulla saamme tiedon miksi polvi kipuilee, eikä syy löydy läheskään aina polvista itsessään. Oletko ikinä ajatellut, että polvikipu voi johtua säärestä, jalkaterästä tai jopa lantiosta? Monesti se johtuu kehon yli- ali- tai väärinkäytöstä joka aiheuttaa turhan kovaa kuormitusta polvelle aikaansaaden oireita. Usein polvkivun taustalla on monia tekijöitä jotka yhdessä aiheuttavat oireen.

Tarkan tutkimuksen jälkeen kerron sinulle ymmärrettävästi oman näkemykseni tilanteestasi ja keinot millä ongelma saadaan hoidettua. Tähän tarvitsemme usein täsmäharjoitteita, kokonaiskuormituksen säätelyä sekä toisinaan täsmäkäsittelyitä, joilla saamme polvesi toimimaan täysin!

Varaa aika Jarille